Popüler makaleyi okutmak için böyle başlık atmışlar ama haksız da değiller, tam gerçeği yansıtıyor. Fotoğrafta birbiri ile etkileşen iki gökada görüyorsunuz, alttakine A, üstündekine B diyelim. Dikkat edersniz bu iki gökada etkileşimde B'den A'ya bir takım yıldız ve gaz bulutları akıyor. Milyonlarca yıl sonra birleşecekleri aşikar.

NASA'nın Chandra X-ışın uydusu B gökadasında nokta X-ışın kaynağını gözledi bu onun merkezinde bulunan kara delikten geliyordu. Aynı gökadayı Haubble uzay teleskobu ile de gözlediklerinde kara deliğin geğirdiğini gördüler. Üzerine düşen materyalin bir kısmını sanki geğirerek uzaya atıyor. Yiyecek nereden geliyor derseniz, etkileşimde bulunduğu B gökadasından akan gaz bulutları ve yıldızlar. Daha dikkatli incelediklerinde aynı olayı 100 000 yıl önce de yaptığını ortaya koyuyorlar.

Bizden 800 milyon IY uzaklıktaki gökadanın merkezindeki kara delik tam 100 000 yıl şekerleme yaptığı anlaşılıyor. Samanyolu merkezindeki kara delik de benzer bir şekerleme yaptığı biliniyor. İlk geğirmesi birkaç milyon yıl önce olmasına karşın 50 000 yıl öncede benzer bir harekette bulunduğu gama-ışın kabarcıklarından keşfedilmişti. Şu anda şekerlemesini yapıyor. Ben kullanmadım ama kusmak sözcüğü olsun kullandığım geğirme sözcüğünden dolayı sizlerden özür dilerim. Sevgilerimle...