Saklıkent'de ne güzel gazete yoktu, okumuyordum. İstanbula gelince her zamanki gibi iki gazete almaya başladık. İlk gün Pazartesi günüydü HaberTürk'te gördüm, ertesi günü Hürriyette gördüm, bugün profesyonel astronomların haberleşme listesi olan ILETI'de Osman Demircan hocanın paylaşımında görünce oturup araştırdım. Google amcaya "Jüpiter akrep burç" sözcükleri ile sordum, ülkemin tüm falcıları aynı olayı yazıyor. sözcükleri ingilizceye çevirdim, tüm dünya falcıları aynı olayı paylaşıyor.

Yaptıkları işte Astro sözcüğü geçiyor ama bu kadar da gökyüzü cahili olur mu insan? Akıllı telefonuna, bilgisayarına veya tabletine bir gökyüzü yazılımı indir bir bak bakalım Jüpiter Akrebe girmiş mi girmemiş mi? Jüpiter şu anda Başak burcunda ve daha Akrep ile arasında Terazi burcu var. Yazılım kullanmayı bilmiyorsun, gökyüzünü gözle bak bir Jüpiter nerede? Göremezler çünkü neredeyse Güneş ile beraber doğup batıyor.

Google'da aynı aramayı siz de yapın ve ülkemde ne kadar güzel hanım yıldız falcılığı yapıyor, görün. Her falcının yorumunu okuyun gülmekten kırılırsınız, hiç biri birbirine benzemiyor, tek birleştikleri nokta Akrep burcunda olanlar yaşadı, bu sene aşık olup evleneceklermiş. Sonuç; gökyüzündeki güzeller buna inanmıyor, umudum yer yüzündeki güzeller de inanmaz ve bu falcı geçinen güzeller de bu kadar para kazanmaz. Sevgilerimle...