Uzun zamandır bu kadar güzel bir meteor görmemiştim. 8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan geceyarısı saat 12:29'da komşum Selim Şanli ile benim teleskobun başında sohbet ederken birden çevrenin aydınlandığını gördük. Tam bakış doğrultumuzda iyice parladı, fakat dağın arkasına gelmeden söndü.

Güney-Doğu yönünde Kemer veya Akdeniz üzerinde yok oldu. İlginç olan yeşil renkte olmasıydı. Arkadaşımın sorusu üzerine bugüne dek bir çok meteor gördüm ama yeşil olanını ilk kez görüyorum dedim. O nedenle de yapay, insan elinden çıkmış bir uydu parçası olabilir diye yanıtladım.

Bahçeden yukarı çıkınca hemen yere düşen her türlü uydu ve uydu parçalarını web sayfasında tutan bir keç kaynağa baktım ama yoktu. Google amca yeşil rengin nikel veya magnezyum elementi göktaşında hakimse yandığında yeşil görürsünüz diyordu. Ertesi gün Kahraman Maraş'tan bir arkadaşın aynı meteoru gördüğünü anladım. Yazdığı mesajda 12:30 yöresinde yeşil bir meteor gördüğünü ifade ediyordu. 9-10 geceyarısından sonra saat 3 yöresinde Ordu'dan bir kişi saat 2.30'da yeşil renkli bir meteor gördüğünü yazdı. Günü ve saatini sordum ama yanıt alamadım.

Fotoğrafı ben çekmedim internetten aldım görüntüdeki dağ ve görünümü ile benim gördüğüme çok benziyordu. FaceBook'da Yunus Güven arkadaşım da yine bir fotoğraf paylaşmış 8-9 gecesine ait ama saat 01 yöresinde diyordu. Büyük olasılıkla Benim, Maraş'taki kişinin ve Yunus'un gördüğü aynı göktaşıydı. Yeşil ateş topu diye google amcayı iyice bir sorgularsanız 1950 yılları yöresinde ABD'de olay yine uçan daire olarak algılanmış ve bu konu üzerine kitaplar yaıldığını farkederseniz. Nedeni de her zaman meteor görürsünüz ama yeşil ve parlak olanını bir kez görürsünüz. Gözünüzü gökyüzünden ayırmamanız dileği ile. Sevgilerimle...