Ben müzikten anlamam ama gençliğimde bu Queen grubunu dinlemekten çok hoşlanırdım. Hele o solisti Freddie Mercury yok mu, tanrım o ne sesdi öyle, benim gibi müzik cahilleri dahi onu dinlemekten zevk alırdı. Çağımızın geçlerinin hala bu grubun şarkılarını dinlediğini düşünüyorum. İşte bu müthiş ses genç yaşta 1991 yılında öldü.

Queen grubun lider gitaristi aynı zamanda iyi bir astrofizikçi olan Brian May geçtiğimiz hafta youtube’a koyduğu bir video ile Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) daha önce “Asteroid 17473” katalog adı ile bilinen asteroide Freddie Mercury adının verildiğini açıkladı. Zodyak ışığının analizi ile doktorasını veren Brian May geçtiğimiz günlerde uluslararası “Asteroid Haftası”nı düzenlemişti.

Yaklaşık 3.4 km çapında, ana asteroid kuşağında bulunan ve Güneş çevresinde 3.69 yılda bir dolanan Freddie Mercury asteroidi 1991 yılında keşfedilmişti. Çok iyi bir teleskopla nokta şeklinde görülebilen bu asteroid artık çok farklı bir kişiyi ölümsüz hale getirmektedir. Bu yeni ismi ona 4 Eylül’de verildi yani Freddie Mercury’nin 70. doğum gününden bir gün önce.

Batı dünyası sanatçılarını her zaman yaşatmak için onların adını asteroidlere veriyorlar, ne kadar güzel bir gelenek. Biz de sanatçılarımızı öldürmek, yok etmek için elimizden geleni yaparız. Freddie Mercury de bu şekilde gökyüzünde Louie Amstrong, Frank Sinatra, Davie Bowie, Aretha Franklin, Bruce Springsteen, Vanessa Mae ve Beatles grubunun üyeleri olan John, Paul, George ve Ringo’nun aralarına yerleşmiş oldu. Tüm bu güzel sanatçılar artık gökyüzünde yaşayacak. Sevgilerimle…