Bizim medyamızda henüz birkaç küçük web sayfasında görünyor ama yakın zamanda her yerde patlar. Fakat ABD’de olay yine o kadar çok konuşuluyor ki bilim insanları doğrusunu anlatmaya çalışıyorlar. Geçen sene de benzer sahtekarlık tekrarlanmıştı. Büyük olasılıkla bir kitap yazdılar ve onu satacaklar. Olay nedir diye sorarsanız işte yanıtı.

NASA’nın onayladığına (bu fotoğraf ile kullanıyorlar haberi) göre dünyamız 15 Kasım ila 29 Kasım tarihleri arasında 15 gün karanlıkta kalacakmış ve bu olay bir milyon yılda bir görülürmüş. Olay nedir diye sorarsanız, 26 Ekim’de Venüs ile Jüpiter gökyüzünde buluşacaklar ve Venüs’ün ışıkları Jüpiter’in atmosferindeki gazları ısıtacak ve büyük bir miktarı koparak Güneşe ulaşacak ve yüzeyinde büyük bir patlamaya neden olacak, güneşin sıcaklığı 9 000 dereceye çıkacak ve Güneş mavi ışık yayacak. Donuk mat mavi ışık 15 gün sürecek ve bu sırada dünyamız karanlığa gömülmüş olacak.

Bu saçmalığın neresini yazmak gerekir diye düşünmeden edemiyor insan. Önce NASA’nın böyle bir açıklaması yok diye başlamak gerekir. Gökyüzünde iki gezegenin birleşmesi sadece yıldız falcılarını ilgilendirir sanıyordum ama başka sahtekarları da ilgilendiriyormuş. İki gezegen gökyüzüde beraber gözükecekler ama aralarında 800 milyon km olacak. Karşılaştırma açısından yer güneş arası 150 milyon km olduğunu düşünün.

Daha bir sürü saçmalık var ama en azından mavi ışıkta dünya neden karanlıkta kalacak ayrı bir soru, bunlar hiç diskoteğe de gitmemiş, benim yaşamım oralarda geçti, mavi ışıkta güzeller her zaman görülür, dünya neden görülmesin. Aslında bu sahtekarların bir de mavi güneş hikayeleri var ama o konuya girmeyelim artık. Sevgilerimle…