Uzaya önce ikinci GökSarayı (Tiangong-2) adını verdikleri uzay istasyonunu yerleştirdiler. Hemen arkasından iki taykonotu taşıyan İlahiGemisini (Shenzhou-11) 17 Ekim tarihinde uzaya gönderdiler ve ertesi günü GökSarayı ile randevuyu gerçekleştiren İlahiGemi içindeki taykonotlar GökSarayında çalışmaya başladılar.

30 gün uzayda çalışacak iki taykonot çeşitli 14 deneyi gerçekleştirecekler. Çinli çocukların çok merak ettiği ipek böceğinin miktogravitede nasıl ipek ürettiğini de test etmek için 6 tane ipek böceğini uzaya götürdüler.

Pazar günü GökSarayından uzaya bir mikro uydu fırlattılar. Masaüstünde kullandığımız yazıcı büyüklüğündeki bu uydunun adı Banxing-2 ama tüm çinli mühendisler ona selfi çubuğu adını takmışalar. Üzerinde iki tane kamera var, biri 25 megapixellik üzerinde balık gözü mercek bulunan normal bir kamera diğeri ise ısıya duyarlı termal kamera. Görevi kenetlenmiş iki uzay aracının çevresinde sürekli dolanarak dış kısımda yolunda gitmeyen bir şey var mı onu haber vermek.

Fotoğrafta selfi çubuğu denilen mikro Uyduyu ve onun çektiği fotoğrafı görüyorsunuz. Öndeki GökSarayı, arkasına kenetlenmiş olan ise İlahiGemi. Sevgilerimle…