Bu da nereden çıktı demeyin anlatacağım. Biliyorsunuz Güneşin üzerinde dolaştığı takımyıldızlara burç diyoruz. Falcıların inancına göre Güneş her burçta yaklaşık 30 gün kalıyor. O nedenle doğum gününüzde gökyüzüne baktığınızda kendi burcunuzu göremiyorsunuz çünkü o gün Güneş ile birlikte, 6 ay sonra tepenizde görürsünüz burcunuzu.
Gökbilimciler 12 değil Yılancı burcunda da Güneş dolaşıyor deyince ortalık birbirine girmişti. Yıldız falcıları bilimi pek sevmezler.
Falcıların çıkardığı ve çok dikkatli okudukları yıldız haritalarında Güneş ve burçların dışında Ay ve diğer gezegenler de var ve bunların bulunduğu burca bakarak da falcılar ahkam keserler. Peki Ay ve diğer gezegenler Güneş gibi tutulma düzleminde mi dolaşırlar, hayır. İşte bunların da üzerinde dolaştığı burçları sayınca toplam 22 burç oluyor.
Örneğin Venüs 9-10 Mayıs tarihlerinde Balina burcunda ve 29-31 2017 tarihleri arasında ise Avcı burcunda içinde. Her iki burç da bilinen 13 burcun içinde değil. Ay ve 8 gezegenin üzerinde dolaştığı 13 burca ek olarak diğer 9 burcun isimleri şöyle; Arabacı, Balina, Karga, Kupa, Su yılanı, Avcı, Kanatlı at, Kalkan, Altılık.
Ümit ederim Pluto’yu hala gezegenden sayıp da yıldız haritasına koymuyorlardır. Neden derseniz tutulma düzlemi ile en büyük açıyı (17 derece) o yapar, dolayısıyla onun üzerinde dolaştığı takımyıldız sayısı çok daha fazladır. Sevgilerimle…