Uzay Yolu dizisini benim gibi ihtiyarlar anımsıyordur ama daha sonra film olarak çekildiği için gençler de belki biliyordur. 1970'lerde heyecanla seyrettiğimiz bu dizide kaptan Kirk dışında izleyicilerin en çok ilgisini Mr. Spock karekteri çekerdi.

Yarı Vulkanlı yarı dünyalı bu karakterin ilginç özellikleri vardı. Uzın sivri kulakları, kalkık kaşları ve Vulkanlı selamı ile onu seyretmeye doyamazdık. Aşırı soğuk kanlı, her zaman mantıklı ama espiriden yoksun, gülme ağlama gibi özellikleri olmayan bir tipti. İşte belki de ilk kez bir uzaylıyı bize tanıtan bu karakteri Amerikalı Leonard Nimoy canlandırıyordu. Bu herkesin sevdiği aktör bu sene yani 27 Şubat 2015 tarihinde 83 yaşında iken öldü.

Uluslararası Astronomi Birliği'nin (UAB) ilgili kurulu 2 Haziran 2015 günü toplanarak onun adını bir gökcismine verdi. Bu asteroid kuşağında bulunan bir göktaşıydı. Sözkonusu asteroid 2 Temmuz 1988 yılında Belçikalı gökbilimci Henri Debehogne tarafında bulunmuş 10 km çapında ve güneş çevresinde 3.9 yılda bir dolanıyordu ve çok sönük bir göktaşıydı. Adı artık "4864 Nimoy"'du. Fotoğrafta 4 Haziran günü 4864 Nimoy'un güneş sistemindeki yerini görüyorsunuz. 1971 yılında James Gibson bulduğu bir asteroide "2309 Mr. Spock" adını vermişti ama onun kedisinin adıydı. Bu tür adlandırmaları daha sonra UAB yasakladı. Dolayısıyla şimdi Mr. Spock'ın gerçek adı uzayda yaşıyor.

Büyük olasılıkla bizde eksik olan bazı karakter özelliklerinden dolayı Leonard Nimoy'u çok sevmiştik. Birgün hepimizin olaylara soğuk kanlı, mantıklı ve çözme amacıyla yaklaşmamız gerektiğini daha iyi görüyoruz. Sevgilerimle...