2000 yılından önceydi, bir bilişim toplantısı için Kıbrıs'a gitmiştik. Bir akşam minibüs kiraladık ve Girne'nin arkasındaki dağın yamacında bir lokantaya gittik.

Lokanta eski bir manastırın içiydi. Garson kızlar rahibeler gibi bembeyaz uzun elbiseler giymişti. Arka planda ise sanki dini bir müzik çalıyordu. Tabii bu sırada yörenin kendi yaptığı şaraptan yudumluyorduk. Müzik felaket ilgimi çekmişti, hemen yanımdaki arkadaşıma sordum bu şarkıcı kim diye, o da Sarah Brightman dedi, hiç duraksamadan ve bana döndü sen bugüne kadar hiç dinlemedin mi bunu diye sordu. Nereden bilsin karşısındakinin sanattan falan anlamadığını.

İşte o meşhur şarkıcı 2015'in sonbaharında, 4 Ekim günü Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gidecek ve 10 gün kalacak. Şu anda Rusya'da astronot eğitim kampında antremanlarına başladı. Önce bir çok tıbbi testten başarı ile geçti. Şimdi uçuş eğitimlerine başlamış. Soyuz uzay aracında bir rus bir de Danimarkalı astronot olacak. Uzun zamandır uzaya gitmek için başvurmuş ama şimdi yaşanacak bir boşluktan yararlanacak. NASA gönderdiği astronotlar için 70 milyon dolardan fazla para ödüyor. Sarah Brightman'ın ne kadar ödediği açıklanmadı ama 31 milyon sterlin, yaklaşık 47 mlyon dolar ödeyeceği tahmin ediliyor. Son çıkan albümünün duyurusunu da UUİ'den yapmayı planlıyormuş. Büyük olasılıkla güzel bir de şarkı söyler de öyle iner.