Efendim nedir bu falcılardan çektiğimiz diyeceğim ama neyseki her derde deva buluyorlar. Terör olayları, mültecilerin ölümü ve Afyon'daki patlamanın nedenini hemen buldular. Falcıların en güzeli Hande Kozonova 7 Eylül Cuma günü HaberTürk gazetesinde tüm bunlara neden olanının "Plüton Karesi" olduğunu ileri sürdü. Bir gökbilimci olarak hiç duymadığınız bir kavramı araştırmaz mısınız? Çok uzun yıllar önce falcılığın temeli atıldığında (daha doğrusu tanrının gökyüzünde arandığı zamanlarda) zavallı Pluto bilinmiyordu ve doğru dürüsüt gezegen de olmadığı için küme düşürülen bu çelimsiz gezegen Satürn ile nasıl bir kare yapıyormuş gökyüzünde araştırayım dedim.

Bu araştırma sonucunda öğrendim ki bu minnacık gezegen parçası sadece Satürn ile değil aynı zamanda Uranüs ile de kare yaptığında felaketler yağıyormuş dünyaya. Doğal olarak bulamadım, kimi aynı doğrultuda olduğu zaman diyor kimi aralarında 90 derece olduğunda diyor. 33 yılda bir olur diyorlar ama bakıyorsun 1973, 1982, 1993 ve 2009 yıllarında plüton karesi olmuş. Önce bu iki cisim ne karesi oluşturuyor, kare için dört nokta gerekir deseniz de, ortada olmayan bu kare neden Türkiyeyi vuruyor da Norveç'i İsveç'i ve diğer yüzlerce ülkeyi perişan etmiyor diye düşünmeden edemiyorsunuz ama düşünmeden kabul edenlerin sayısı çok ki medya bunlara bol miktarda yer veriyor.

Hürriyet'in yeni transfer ettiği dünyanın en iyi falcısı Susan Miller bu konuda bir şey söylememiş. Ülkemizin son zamanlarında yetiştirdiği, TV ekranlarından inmeyen bir tanesi ki Plüton karesinde uzman olduğu web sayfasından anlaşılıyor, o da bir şey söylememiş. Buradan da anlaşılıyor ki bu falcılar farklı üniversitelerden(!!!) farklı dersler almış veya falcılığı dahi beceremiyorlar.

Ülkemizde verilen eğitimin sonucu olarak kafalarımız değişmedikçe, olaylaara bilimsel gözlükle bakmadıkça başımıza gelen her felaketi kadere, ilahi adalete veya Plüton karesine bağladıkça geleceğimize nasıl olumlu bakabiliriz. Bu saptamalarımın siyaset ile hiç ilgisi yoktur, maalesef son 20-30 yılda eğitimin kalitesi gittikçe düştü ve düşmeye devam ediyor.