Bugün romantik günümdeyim, bu yaşta da olur mu demeyin, demek ki oluyormuş. Hubble Uzay Teleskobunun çektiği bu fotoğrafta Kuğu takımyıldızındaki Kelebek adlı gezegenimsi bulutsuyu görüyorsunuz. Fotooğrafta ışıldayan gaz ve toz aslında ölmekte olan güneşe benzer bir yıldızın kalıntıları. Gezegenimsi bulutsuların gezegenler ile hiçbir ilişkisi yoktur.
İlk zamanlarda nokta şeklinde değil de bir disk gösterdileri için gezegene benzetilmiş ama daha sonra ne olduğu anlaşılmış ama isimleri değiştirilmemiş. Yıldız çekirdeğinde yakıtını bitirdiği zaman dış katmanlarını uzaya fırlatır ve çekirdeği çöker.
Bulutsunun merkezindeki ölmekte olan yıldızın parlaklığı 14.2 kadir iken parlayan gaz ve tozun parlaklığı 10.9 kadirdir. Samanyolu gökadası içinde olan Kelebek Gezegenimsi bulutsusunun bizde uzaklığı 6000 ışık yılıdır. Görsel bölgede ışıldayan bu bulutsu aynı zamanda X-ışın da yaymaktadır ve bu dalga boyundaki özellikleri ESA'nın XMM_Newton Uzay Teleskobu ile incelenmiştir. Buradaki fotoğraf Hubble Uzay Teleskobuna takılan geniş alan gezegen kamerası ile çekilmiştir.