Gençlerimiz matematiği pek sevmez oldular ama matemetiğin insana karakterine kattığı yararları ve yaşamı ne denli kolaylaştırdığını bilmedikleri için. Matemetik öğretmenlerimiz bir bilim dili olan matematiği öğretebilmek için ne kadar çaba harcıyorlar bilmiyorum ama sanırım bir çok yöntem var. Bugün bana gelen bir mesajda başlıktaki soruyu görer görmez sayının da güzeli mi olur dedim içimden ama hemen ilgili web sayfasına gittim baktım.

Tanrım ne kadar güzel sayı varmış ve neden güzellermiş diye hepsini okumaktan kendimi alamadım. En güzel sayılar önce önerilmiş, neden güzel oldukları anlatılmış ve daha sonra da oylanmış en en en güzelini seçmek için. Aşağıda size güzel sayıların aldıkları oyla birlikte kısa bir listesini vereceğim ama neden bu sayılar güzelmiş diye merak ederseniz veya siz de oy kullanmak isterseniz farklı bir sosyal ağa üye olmak zorundasınız.

108 sayısı 1031 oy
73 sayısı 327 oy
Altın Oran sayısı 122 oy
142857 sayısı 111 oy
6 sayısı 98 oy
1729 sayısı 71 oy
0 sayısı 66 oy
sonsuz sayısı 52 oy
42 sayısı 53 oy
2 sayısı 33 oy
153 sayısı 24 oy
6174 sayısı 21 oy

FaceBook'dan ayrılan iki arkadaşın kurduğu "QUORA" sosyal ağı bir soru-yanıt ağı. Bir sorun varsa onu sorabilirsin, sorulan bir soruya verecek bir yanıtın varsa yazarsın. Quora'nın kendi tanımı “Kullananlar tarafından oluşturulan, organize edilen ve editlenen soru ve yanıtlar koleksiyonu. En önemli şey, her sorunun sayfasının o konuda birşey öğrenmek istemesi durumunda en iyi kaynak haline gelmesi.”

Linux dünyasından tanıdığım bir arkadaşım davet etti bu ağa girdim ama tüm yazışmalar ingilizce olduğu için haftada bir bakmaya karar vermiştim. Her hafta olan biteni özet olarak bana gönderdiğinde yukarıdaki bilgilere http://www.quora.com/Numbers/What-is-the-most-beautiful-number-and-why? bağlantı adresinden ulaştım. Aman sizi bu sosyal ağa katılmaya çağırdığımı sakın düşünmeyin ama her sosyal ağın da yararı olduğunu sakın unutmayın.