O da oldu sonunda. 1873 yılında amerikalı bir astronom tarafından keşfedilen Elektra asteroidi, Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağının dış sınırında bulunur. Boyutu 262 × 205 × 164 km şeklinde verilir çünkü küresel bir gök cismi değildir, ortalama 250 km çapa sahip diyebiliriz.

2003 yılında ilk uydusu bulundu. Elektra'dan 1300 km uzakta beş günde bir onun çevresinde dolanan 6 km çapında bir kaya parçası.

İkinci uydusu 2014 yılında keşfedildi. Elektra'dan 500 km uzakta, onun çevresinde 1.2 günde bir dolanan 2 km çaplı bir kaya parçası. Her iki uydu da dairesel yörüngelerde dolanıyordu. Bu keşfi yapan bilimciler, bir yazılım geliştirdiler, öyle ki Elektra'nın ışığını iyice yok ederek, yanında var olan başka sönük cisim varsa onu ortaya çıkarıyor. Bu algoritma sayesinde üçüncü uyduyu da buldular. Emin olmak için daha önceki Elektra gözlemlerini aldılar ve yöntemi uyguladılar, onlarda da üçüncü uyduyu gördüler.

Boyutu 1.6 km olan üçüncü uydu 16 saatte bir Elektra çevresinde dolanıyor ve ondan uzaklığı ortalama 344 km. Yörüngesi dairesel değil, elips şeklinde. Bugüne dek iki uydulu asteroidler bulunmuştu ama bu ilk üç uydulu asteroid oldu. Yakın zamanda aynı yazılımı uygulayarak belki daha çok uydulu asteroidleri bulmak mümkün olacak. İlişik fotoğrafta uyduların yörüngeleri geçici adları ile birlikte görülüyor. Burada 130, MPC'nin verdiği katalog numarasıdır. Sevgilerimle...