Avrupa Uzay Ajansı (ESA) siz mühendislerden fikir üretmenizi bekliyor, bu konuda projenizi sunun, gerçekleştirmeniz için doktora ve doktora sonrası kadrolar açarak projenizin gelişmesine katkıda bulunacaklar. Konu öncekiler gibi güneş ışınlarını uzaydan yere yansıtarak enerji sağlamak değil, tam tersine daha mantıklı.

Uzaya yerleştirilen uzay aracının geniş güneş panelleri ile ışınları enerjiye uzayda dönüştürecek ve daha sonra radyo frekansı kullanarak yerdeki belirli noktalara kurulacak yapıya odaklanarak gönderilecek ve burada elektrik enerjisine dönüştürülerek kullanıma sunulacak.

Amaç bu kadar basit değil, yer yüzüne kurulacak yapıların benzerleri ileride Ay ve Mars'a da yapılacak. Dolayısıyla orada çalışacak uzay arabaları ve yaşayanlar bu enerjiyi kullanacaklar. Biliyorsunuz uzun Ay gecelerinde yüzeyde yürüyen tüm arabalar 14 gün güneşten enerji alamıyorlar ve yatıyorlar, ne zaman güneş doğuyor o zaman çalışıyorlar. Mars Güneşten uzak olduğu için orada da enerji problemi var, özellikle toz fırtınaları bazen aylarca sürüyor ve o sırada güneş enerjisi sağlayamıyorlar.

Ben mühendis değilim, yazdıklarımda hata olabilir ama biz neler düşünüyoruz, diğer insanlar neler düşünüyor için güzel bir örnek olduğu için bu haberi paylaşıyorum. Eğer bu konuda projeniz varsa başvuracağınız adres https://is.gd/Vh08y5. Sevgilerimle...