Konferans verdiğim okullarda matematiğin güzelliğinden, kafayı çalıştırmasından söz ederim. Yaşamda hangi işle uğraşıyor olursanız olun matematik herkese lazımdır derim.

Doktor, avukat, yönetici, kasap, pazarcı, hatta anneler için bile gereklidir matematik derim, gençler bana gülerler. Aslında yaşam bir problemler yumağıdır, matematiği bilirseniz her türlü probleminizi çözersiniz derim. Örnek olarak sevgiliniz ile probleminiz varsa veya babanıza bilgisayar aldırmak istiyorsanız iyi matematik bilmeniz gerekir derim.

İlişikteki resmi görünce hemen merak ettim, ben de iki rakamlı sayıyı çarpayım dedim ama olmadı. Seçtiğim sayılar 78x35'di. Anladım ki 90'lı 80'li iki sayıyı çarpmak gerekiyormuş. İnternet hayatımıza girince öğrencilere matematiği sevdirmek için o kadar çok bilgi geldi ki. Fakat şu andaki eğitimde kerrat cetveli bile öğretmiyorlarmış, ellerinde hesap makinesi var diye. 2012 yılında emekli oldum, öğrencilerime hiç bir zaman hesap makinesi kullandırmadım. <her türlü işlemi kağıt ve kalem ile yapmanın insana öğreteceği şeyleri bir tuşa basarak bulmak öğrenciye bir şey kazandırmaz. Çok mu muhafazakar ve yaşlıyım bilemem. Sevgilerimle...