Biraz önce iki rus kozmonot ile birlikte Kazakistan'a inen Soyuz TMA-18M uzay aracından çıktılar. Tabii onları karşılayan büyük bir grup vardı.

Ayakları yere basamıyordu her zaman olduğu gibi, bir sandayeye oturttular, biraz dinlensinler diye. Daha sonra karga-tulumba taşıdılar helikoptere. Onların mesleği buydu ve başlarına ne geleceğini biliyorlardı, ayaklarında derman yoktu, yoksa ben biraz göndersem miydim? Kellly NASA astronotlarının uzayda kalma rekorunu kırdı.

Tam 340 gün UUİ'de yaşadı. Bu sırada yerin çevresinde 5400 kez dolandı, insanın başı döner değil mi? Ama o hiç bir şey hissetmedi. İşin ilginç yanı tam 11 000 kez güneş batışını seyretmiş, biz günde bir kez yaşayabiliyoruz o güzel olayı. Uzayda bir yıl yaşamanın bir güzel yanı Kelly'nin boyu tam 5 cm uzamış. Houston'daki evinde bulunan havuza girince o omurlar yine birbirine girecek ve boyu kısalacak. Benim uzaya çıkmam gerekiyor 4 ve 5 numaralı omurlarımın arası dolmuş sinirlere baskı yapıyor ama doktorum bu yaştan sonra seni ameliyat etmem dedi, çünkü 11 sene önce çok güzel temizlemişti.

Hoşgeldin Scott, insanlığın uzay serüveni için büyük bir adım attın. NASA'ya göre artık Mars'a yolculuğa az kaldı. Sevgilerimle...