Nisan ayından bu yana beni çok çalıştırdılar, bir türlü yazı yazacak durumum olmadı, neredeyse gökyüzünün güzellerini bile bana unutturdular. Şimdi güzelleri görme zamanım artık. Güney yarımkürede yaşayan insanlara kendisini gösteren bu güzel bizden 4300 IY uzaklıkta bir yıldız doğumevi. Akrep takımyıldızının kuyruğunda bulunmaktadır.

Şu anda oluşmakta olan yıldızların çoğu daha doğmamış ve çevresindeki gazları toplama sürecindeler. Şu anda 10 güneş kütlesinde görülen bir yıldızın ileride belki de Samanyolu'nun en büyük kütleli yıldızı olma olasılığından söz ediyorlar. Bu iyonlaşmış hidrojen bulutunu bize gösteren bu büyük kütleli yıldızların mor ötesi ışınları. Kırmızı renkte görülen hidrojen bulutlarını saran mavi renkli bölgeler ise asıl bulutsuyu saran toz bulutlarının milimetre altı dalgaboyunda yapılan gözlemini göstermektedir.

RCW adı nereden geliyor diye merak ederseniz 1960 yılında Avustralya'da yapılan bir gökyüzü taraması sonucunda üç bilim insanın yayınladığı katalogdan kaynaklanıyor. Çok meşhur astronom Bart Bok'un önderliğinde yapılan bu kataloğu Rodgers, Campbell ve Whiteoak yayınladı. Katalogada 120. sırada olan bulutsunun adı o nedenle RCW 120 oluyor.