Dünyamız da bizim kadınlarımıza benziyor. Bir yandan yemek yemiyorlar ama içtikleri su bile onların kilo almasını sağlıyor. Aldıkları kiloları vermek için de çeşitli spor yaparak, özellikle yürüyerek kilo kaybetmeye çalışıyorlar. Sizlere önce dünyamızın yediği yemeği anlatayım.

Bu şaheser dünya bir anlamda elektrik süpürgesi gibi çevresindeki parçacıkları çekim gücü ile çekiyor. Gökyüzünden bol miktarda toz, göktaşı yağıyor. Bunları çeşitli gözlemlerle bilim insanları miktarı bulmaya çalışıyorlar. Elde edilen değer yılda 37 000 ile 78 000 ton arasında olduğu ifade ediliyor. Kilo aldıran başka süreçler de var, örneğin dünyada küresel ısınmanın sonucu da yılda 160 ton kilo alıyor ama diğerinin yanında devede kulak olduğu hemen görülür. O nedenle diğer süreçlerden söz etmeyeceğim.

Dünya çok farklı süreçlerle kilo da kaybediyor, bunların içinde en önemli olan atmosferden kaçan küçük kütleli gazlar. Yılda kaybedilen hidrojen miktarı 95 000 ton. Yine aynı süreçle kaybedilen helyum miktarı yılda 1 600 ton. İkinci önemli süreç ise kaçış hızı ile uzaya gönderdiğimiz uydular ama miktarı sadece yılda 65 ton.

Yılda 41 000 ton kilo aldığını ve yılda yılda 96 000 ton kilo kaybettiğini düşünürsek yılda 55 000 ton kütle kaybettiği ortaya çıkar. 5.97 sayısının yanına 21 tane sıfır yazarsak yerin kütlesini buluruz. Dolayısıyla dünyanın yılda kaybettiği kütle miktarı toplam kütlesinin % 0.000000000000001’i olduğunu kolayca bulabiliriz. Yani korkulacak bir şey yok, zayıflayıp ölmeyecek, bu kütlesi daha ona trilyonlarca yıl yetecek düzeyde. Sevgilerimle…