Ben sadece gökyüzü fotoğrafı çekme konusunda bir kaç adım atabildim. Ustamın önerileri ile artık salonda sıcakta otururken hem teleskobu hem de bilgisayarda çalışan yazılımları idare edecek düzeye geldim.

Bunlar çok güzel ama ilişikteki fotoğrafta benim tatlı sarıkızım karlar altında, artık LoveJoy kuyrukluyıldızını bile çekemiyorum. Hava kapalı ve sürekli kar yağıyor, sarıkızım da karlar altında üşüyor ama ben onu sarmasını bilirim.

SarikizimUsta'm ise 2013 yılında çektiği fotoğrafları gökyüzü fotoğrafçıları ile paylaşmaya devam ediyor. Cüneyt'in yazdığı gibi tam bir atom karınca o. Yazın çekiyor, kışın işliyor. Ben fotoğraf işlemesini bilmediğim için ve de havalar izin vermediğinden evde sıkılarak oturuyorum, yani tam bir ağustos böceğiyim. Bu gökyüzü fotoğrafında ustam Sedat Bilgebay 3 adet dar bant filtre kullanmış yine yaklaşık toplam 14 saat gözlemin sonunda bu güzel ortaya çıkmış. Yakın zamanda sizinle Hubble'ın çektiği oluşum sütunlarını paylaşmıştım, ustamın fotoğrafı içinde onları da daha net bulabilirsiniz. Hubble halt etmiş. Sevgilerimle...