Herkese değil tabii, özellikle internete erişemeyen veya hızlı interneti olmayan az gelişmiş insanlara Google böyle bir hizmet götürmek istiyor.

Bu hizmet aynı zamanda Çin, Suudi Arabistan, Kuzey Kore gibi interneti ikide bir yasaklayan (neyse ki bizim ülkemizde böyle şeyler görülmüyor :-)) ülke insanlarının yaralarına melhem olacak. Amaç ne kadar güzel diye düşünebilirsiniz ama Google bu hareketi ile +40 ve -40 derece enlemlerindeki yaklaşık 3 milyar insanı hedefliyor. Bu kadar insandan internete girmesinden artık ne kadar gelir elde eder diye de düşünmeden edemiyor insan.

Alçak yer yörüngesine (yerden 850-900 km yukarıda) oturtulacak uydular ekvator ile yaklaşık 88.2 derecelik bir açı yapacak. Bu konuda iki ayrı proje var, uydu sayısı ya 180 veya 360 tane olacak. Fakat ortada çözülmesi gereken bir çok sorun var. Örneğin uzayın bu bölgesi çok sayıda uzay çöpü ile dolu, Çin'in uzay savaşı denemesi ve 2009 yılında İridium ve Cosmos uydularının çarpışması sonucu oluşan çöpler tehlike taratıyor. Projede kullanılacak band konusu da henüz çözümlenmiş değil Ku veya Ka bandı düşünülüyor. Şu anda 1 milyar doların üzerinde bütçe ayrılmış durumda ama araştırmalar devam ediyor. Uydular büyük olasılıkla küp uydu olacak.

Bu konuda Google'dan hiçbir açıklama yok ama satın alınan firmalar ve transferi yapılan uzmanlardan çıkan sonuç bu. Bu konuda dış basında iki haber yayınlandı. projenin gerçekleşmne tarihi 2019-20 yöresinde. Türklerin şu anda gereksinmesi yok ama gelecekte neler olacağını kim öngörebilir bu güzel ülkede. Sevgilerimle...