O son sözcüğü falcılar söyleyecek doğal olarak, biz değil. Her zaman doğuya doğru yol alan gezegenlerin kralı, zampara Jüpiter bugün ters harekete başladı. Bu ters hareketi 15 Nisan 2015 tarihine kadar sürecek.

1500 yıllarından önce yapılan evren modellerinde o zamanın gökbilimcileri bu ters hareketi açıklamak için ne çileler çekti bir bilseniz, kafalarından neler uydurdular. En büyük hataları doğal olarak gezegenlerin yer çevresinde döndüğüne inanmalarından kaynaklanıyordu. Şekilde ters hareketin nedenini hemen görmek olası. Güneşe yakın gezegenler dış gezegenlerden çok daha hızlı hareket ederler yörüngelerinde. Dolayısıyla Jüpiter sanki yıldızlar arasında ters hareket ediyormuş gibi gözükür.

Bugün uyumadan önce saat 23:00 gibi gökyüzüne bakarsanız Ay'dan sonra gökyüzünün en parlak cismi olan Jüpiter'i doğu ufkunda hemen görebilirsiniz. Onun solunda yer alan Regulus Aslan takımyıldızının en parlak yıldızıdır. Dolayısıyla Regulus ile arasındaki uzaklığın nasıl değiştiğine her gün bakarsanız ters hareketi görebilirsiniz. Falcılar ne kehanetlerde bulunacaklar bilmem ama ben genellikle Jüpiter'i çevresinde dört çocuğu ile bir anneye benzetirdim, geçenlerde öğrendim 4 Galileo uydusu (Io, Europa, Callisto ve Ganymeda) da aslında kadınlara çok düşkün olan bu gezegenler kralının kandırarak seviştiği dünya güzeli sevgilileriymiş. Sevgilerimle...