Bu çinlilerin yapamayacağı bir şey kalmadı ama şimdi de Ay'a ayak basmak için müthiş bir şekilde atılım yapıyorlar. Amaçlarına ulaşmak için 28 Ekim tarihinde Change 5 isimli bir test uzay aracını gönderdiler Ay'a.

Ay DunyaFotoğrafta o uzay aracının çektiği fotoğrafı görüyorsunuz. Bu fotoğrafın en güzel yanı Ayın arka yüzü ile beraber Dünyayı içermesi. Görüldüğü gibi ayın arka yüzünde hiç AVM ve gökdelenler yok, demek ki orada yaşayanlar bulunmuyor. Fotoğraf çekildiğinde Ay ilkdördün evrsine yaklaşmış hilal evresinde, Ay'dan bakıldığında ise Dünya sondördün evresine yaklaşmaktaydı.

Ay'ın çevresinde dolanan Change 5, 31 Ekim günü geri döndü ve Çin'e indirildi. İkinci fotoğrafta yere inen Çin uzay aracı görülüyor. Bu test sonucunda Ay'a araç gönderip daha sonra onu geri getirerme başarı ile gerçekleşmişti. Uzay ayrışında Çin'in en büyük rakibi Hindistan olarak görülüyor. Mars'a araç gönderen Hindistan bir adım öne geçince Çin daha büyük bir adım atmak istiyor. Gelecek bize neler gösterecek, bu yarışı elimiz belimizde izleyelim. Sevgilerimle...