Yarın Mars Bilim Labaratuarı diğer adı ile Meraklı yarın 26 Kasım günü yola çıkacak. Umuyoruz Phobos-Grunt'ın başına gelen Meraklının başına gelmez.

NASA'nın da Mars yolculuklarında başarı oranı %35'den aşağı ama bu tür yolculukla çok karmaşık ve beklenmedik sorunlar ile karşılaşılıyor.

Aşağıdaki fotoğrafta Meraklı'nın Mars yüzeyine ineceği nokta sarı renkte gösterilmiş ve hata payı da siyah elips ile veriliyor. Bu elipsin boyutu 20x25 km. Gale kraterinin çapı 154 km. Bu kraterin en önemli özelliği ortasındaki tepenin krater tabanından 5 km yüksekliğinde olması. Tepenin en yüksek noktası kırmızı nokta ile gösterilmiştir. Dağ değil de tepe diyorlar yer ile karşılaştırdığımızda bal gibi yüksek bir dağ. Bu tepenin yapısı katmanlar şeklinde olduğu için ve diğer özellikleri açısından 60 iniş ve inceleme noktası arasından Gale krateri NASA tarafından seçilmiştir. Tabanında ise sıvı suyun taşıdığı alüvyonlar vardır. 2012 Ağustos aynda Mars'a inecek olan Maraklı'nın maceralarını zamanı gelince okuyacağız..