29 Eylül 2011 tarihinde Uzun Yürüyüş (Long March) roketi ile uzaya kendi Uzay Laboratuarının ilk modülü olan Gök Sarayını (Tangong-1) yerleştirdi.

Şimdilik insansız olan bu modüle yine insansız Kutsal Gemiyi (Shenzhou-8), 31 Ekim 2011 tarihinde Jiuquan Fırlatma merkezinden gönderdi. İki uzay aracının uzayda buluşma ve kenetlenmesi (rendezvous and docking) bugüne dek sadece ABD ve Rusya tarafından gerçekleştirilmişti, Çin bu konuda 3. oluyor. 2 Kasım günü insansız iki uzay aracı buluştu ve kenetlendi. 14 Kasım günü ayrıldı 140 metre geride kaldı ve 30 dakika sonra bir daha kenetlendi. 17 Kasım günü Moğolistan'ın iç bölgelerindeki Siziwang Banner'a sağ salim indi.

Çin Gök sarayına artık taykonot gönderebilir çünkü tüm bu manevralar onun içindi. Her ne kadar Ululararası Uzay İstasyonu kadar büyük olmasa da Çin'in de artık bir uzay labaratuarı var. 2012 yılının başlarında ilk taykonotu göndereceğini açıkladı. İlk kez kadın taykonotları da eğiten Çin bu şekilde uzay çalışmalarında büyük bir adım attı. Fotoğrafta taykonotları uzaya taşıyacak ve sonra geri yere indirecek Kutsal Geminin kapsülü yere indikten sonra görülüyor.