Fizik biliminin bir güzel yanı da budur. Bu konuyu anlayabilmek için renkleri nasıl algılıyoruz konusunu iyi bilmeniz gerek. Üç temel renk vardır: Kırmızı (R), Yeşil (G) ve Mavi (B). Diğer renkler bunların kombinasyonundan oluşur.

Gözümüzde retina tabakasının üstünde bulunan hücreler ki bunlara koni denir, üçlü gruplar halinde dizilmiştir ve her biri üç temel renge duyarlıdır, yani R, G ve B. Şu anda kullandığımız digital fotoğraf makineleri ve bir çok teknolojik görüntüleme cihazları bu temel üzerinde çalışır.

Yıldızlar tüm dalgaboylarında (DB) ışınım yaparlar ama bazı DB'larında az bazılarında çok. En çok enerji gönderdiği DB onun rengini belirler. Sıcaklığı az olan yıldızların bu peak DB kırmızıya, sıcak yıldızların ise maviye düşer. Unutmayın yeşilin DB bu iki rengin arasına düşer. Yıldızların enerji dağılımı ilişikte gösterilmiştir. Peak DB yeşile düşse bile diğer renklerin katkısının girdiğini şekilde görebilirsiniz. Örneğin kırmızıdan da biraz giriyorsa o yıldızı biz sarı görüyoruz. Yani yeşili bol, kırmızısı az ise biz o yıldızı sarı renkte algılarız.

Bu konuda daha önceleri de 1-2 yazı yazmıştım ama bu renk konusunu anlayabilmeniz için wikiPedia'dan okumanızı öneririm. https://en.wikipedia.org/wiki/Color
Sevgilerimle...