Ünlü fizikçi bir çok kişi ona bir deha olarak bakıyor. Ben kimim az gelişmiş bir ülkenin az gelişmiş bir bilim insanı. Kıyaslamak mantıklı mı? hayır, peki neden o başlığı koydum açıklayayım. Bu kişiyi medya sürekli konuşturuyor, ben kendisi konuşmayı seviyor diye düşünmüştüm, hayır onu konuşturuyorlar. O da her konuştuğunda önümüze ne kadar olumsuz kasvetli olaylar varsa onu koyuyor.

En son beyanatında da insanlığın 1000 yılı kaldı, bir an önce uzay kolonileri kurmamızı söyledi. Nedenleri de çok anlaşılır, yapay zekadan çok çekiniyor, katil robotlar üretilebileceğini düşünüyor. İklim değişikliği, nükleer silahların gelişimi onu çok korkutuyor. Daha önceki söylemlerinde de uzaylılar gelirse onlarla konuşmamız gerektiğini, büyük olasılıkla bizim düşmanımız olacağını vurgulamıştı.

Tüm bu ifadeler birer olasılık, dile getirilmesi gerekir, tamam da hiç güzel şeylerden söz etmiyor. Sanırım o da farkına varmış ki konuşmasının sonunda "Yıldızlara bakmayı unutmayın, yere değil, gördüğünüz şeyleri, evreni anlamaya çalışın, evrende nelerin olduğunu merak edin" dedi. Ben geleceğe bu kadar kötümser bakamıyorum, sanırım o nedenle sevmiyorum Hawking'i. Zaten mutsuz olan bir milletim var, onlara olasılık dahilinde olsa da kötü olaylardan söz etmemeyi yeğlerim, bırakalım o olayları yöneticiler, bilim insanları düşünsün. Yaşamak çok güzel çünkü. Sevgilerimle...