Bu doğal olarak geçici adı, uzaklığı 103 GB, biliyorsunuz 1 GB ortalama Güneş-Dünya uzaklığı olup değeri 150 milyon km'dir. Bu iki değeri çarparsanız bildiğimiz birimden cismin uzaklığı 15.4 milyar km olduğunu çıkarırsınız.

Bugüne dek en uzak gözlenen cisimlerden Eris 96.3 GB ve Sedna ise 85.8 GB uzaklığındaydı. Bir de duymadığınız 207 OR10 cismi ise 87.4 GB uzakta. Son zamanlarda büyük teleskopların sayısının artması ve robotik teleskopların çalışması sayesinde bol miktarda Neptün Ötesi Cisim (NÖC) bulunmuştur. Bu cismin görünen parlaklığı 24 kadir ve bu tür cisimler için yansıtma oranı ortalam 0.15 aldığımızda bu cismin 500 km boyutunda olduğunu görürüz.

Cisim yeteri kadar gözlenmediği için henüz yörüngesi saptanamadı, önümüzdeki Aralık ayı içinde yeni gözlemleri yapıldığında yörüngesinin durumu da anlaşılacak. Sednoid olma olasılığından söz ediliyor. Bilindiği gibi Sedna'nın yörüngesi çok basık bir elips ve bu tür yörüngeye sahip cisimlere Sednoid deniyor. Sednoid olması için enberi noktasının uzaklığı 75 GB'den fazla olması gerekiyor. Bu tür yörüngeye sahip iki cisim var biri Sedna diğeri ise 2012 VP113. Sednidlerin en önemli özelliği yörüngelerine neptün gezegeni bile tedirginlik uygulayamaz, o nedenle bu tür cisimler güneş sisteminin dışında Oort bulutunu tedirgin eden bir kauvvetle güneş sisteminin içine girdikleri öne sürülmektedir. Sevgilerimle...