Sevgililer gününde yıldızların aşk öyküsünü de yazmak gerekir. Mitolojide bir çok aşk öyküsü vardır ama en önemlisi Andromeda ile Perseus’un yaşadıklarıdır.

Cepheus ve Cassiopeia Etiyopya’nın kral ve kraliçesidir ve Andromeda onların güzeller güzeli kızıdır. Cassiopeia kızı ile gurur duymakta ve deniz tanrısı Poseidon’un tüm kızlarından çok daha güzel olduğunu her yerde söylemektedir.

Poseidon Cassiopeia’yı cezalandırmak ister ve bir deniz canavarını göndererek Ethiopya’yı sel altında bırakmasını ve ülkenin topraklarına saldırmasını ister. Poseidon’u sakinleştirmek için Andromeda’nın deniz canavarına kurban edilmesine karar verilir. Andromeda, sahilde bir kayaya zincirlenmiş olarak canavarın yemesi için bırakılır. Neyseki kanatlıatı (Pegasus) ile uçarak Perseus gelir. Öykülerde canavarın Medusa veya Cetus olduğu yazılıdır. Perseus canavarı öldürür ve Andromeda kurtulur. Andromeda ve Kahramanı birbirine aşık olur ve evlenirler.

Bugün hem Andromeda hem de Kahramanı gökyüzündedir ve Perseushala hala onu korumaktadır. Sizler gökyüzüne çıkmayacaksınız ama bu iki sevgiliye bakarak aşkınızı doyasıya yaşayın. Tekrar sevgililer gününüz kutlu olsun.