Mersin'de öğrencilerimize uzun uzun sahte(kar) bilimcileri anlattım. Göbek suyu satanları, acı biber yiyerek zayıflamaya çalışan genç kızlarımızın dramını anlattım. Bugün İstanbul'a gelince açtım gazeteleri yine saçma sapan bir gazete haberi.

Bilgisayarın başına geçtim, hemen gökbilimi seven arkadaşlarımdan hocam bu haber doğru mu diye soran mesajları okudum. Artık bu tür haberleri sorgulamayı öğrettiğim kişilerden gelmedi mesajlar nedense. Bizim gazetecilere dış basında çıkan haberleri alırlar, o nedenle gittim ABD basınında çıkan haberleri okudum. Saçmalığın daniskası.

NASA başkanı bir konuşmasında ABD halkına diyor ki sel baskını, terörist faaliyetler veya deprem gibi bir afet durumunda serinkanlılığınızı bozmayın. Gazeteci alıyor bunu kimi üç gün, kimi altı gün dünyanın karanlıkta kalacağı şekilde yorumluyor. Kimi 21 Aralık 2014, kimi Aralık 2015, bazıları da Kasım ayında dünyamızın karanlıkta kalacağını yazıyor. Kimi bir güneş patlaması sonucunda kim ise güneş tutulmasında. Rayting uğruna bu medyanın yapmayacağı bir şey kalmadı anlaşılan. İnsan bilimden bu kadar mı uzakta durur, gazete okuyan veya TV seyreden izleyiciyi bu kadar mı cahil zanneder anlamak olanaksız. Ama cahillerin en ileri gidenleri kendileri olduğu apaçık ortada.

Evet bugünlerde çok büyük bir güneş lekesi 7-8 gündür kendisini gösteriyor, Mersin'de öğrencilerimiz de bunu gördüler ama her zaman olan bir olay. Artık güneş tutulmasının da ne kadar bir zaman içinde olacağını biliyoruz. Ama dikkat ederseniz 21 Aralık 2012'de kıyameti koparamayan medya hala her 21 Aralıkta kendisini tekrar edecek, anlaşılan o. Bu tür haberleri gülerek okuyun, cahil medya çalışanlarına ders verin, bu tür haberleri yazan gazeteleri almayın diyeceğim ama yanlış olur, onlara sadece gülün. Unutmayın ki yaşamak çok güzel, gökyüzü insanı korkutmaz tam tersine yıldızlar insana mutluluk verir. Sevgilerimle...