Bu grafiğe baktığınız zaman dört yer benzeri gezegenin yörüngelerini ve ondaki konumlarını (küçük kareler ile gösterilmiştir) görüyorsunuz. Ortadaki sarı nokta sevgili güneşimiz.

Yeşil, sarı ve kırmızı noktalar ise asteroidleri gösteriyor. Durun hemen korkmayın başımıza taş yağacak diye. Bu grafikte kuyrukluyıldızlar, uzaya attığımız uydular ve henüz keşfedemediğimiz göktaşları yer almamaktadır. Sarı ve kırmızı noktalar ile gösterilen göktaşları dünyamız için tehlikeli olanlardır. Yeşil ile gösterilen göktaşları ise yanımıza bile uğramayan çoğu Mars ile Jüpiter arasındaki kuşakta bulunanlardır.

Bugün yer yörüngesini kesen 300 asteroid var, en tehlikesi bunlar. Ama uzmanlara göre bilinen her göktaşı başına henüz gözleyemediğimiz 100 tane daha var diyorlar. Sarı renkte gösterilen göktaşları yere çok yaklaşan Amors ailesine ait. Bunlar yere çok yaklaşırlar ve gezegenlerin tedirginlik etkileri sonucu bunlar da yer yörüngesini bir gün kesebilirler. Sayıları 300 yöresindedir. Kırmızı renkte olanlar Apollo ve Aten göktaşı ailesine üyedirler ve yer yörüngesini keserler, dolayısıyla tehlikelidir. Yer yörüngesini kesen gözlenememiş 100 000 veya 1 milyon göktaşının varlığından şüphe edilmektedir.

Korkmayın dedim ya amacım sanki yerin çevresini göktaşları sarmış gibi bir durum olmasından. Bunları küçük kareler ile gösterleim deyince neredeyse herbiri birer gezegen büyüklüğünde oluyor. Uzay o denli büyük ki milyonlarca metre kübe bir tane göktaşı bile girmez, sadece grafikteki gösterim hatası. Sevgilerimle...