ABD'de "Elysium Space" şirketi uzaya gitmek isteyenler için yeni bir olanak yarattı. Şu anda biliyorsunuz 4-5 tane uzay şirketi var, onlardan biri mi bilmiyorum ama uzay aracı yapıp fırlatan bir şirketle anlaşmış ve sizin çok yakın bir tanıdığınızı uzaya götürüyo.

ABD'de bizdeki gibi ölen bir yakınınız toprağa gömülür. Tam olarak bilmediğim bir konu ama sanırım bazı tarikatlar veya cemaatlar ölülerini yakıyorlar, küllerini kavanozda saklıyorlar. İşte bu küllerden birazını uzaya götürmeye talip bu şirket. Fazla bir şey de istemiyor, 1990 dolar, sanki ayakkabı satıyor, biz diyelim 2000 dolar yani 4 000 TL.

Uzayı çok seven gitmek isteyen bir yakınınız öldüğünde onun sevdiğine kavuşması için bu parayı gözden çıkardıktan sonra hem onu mutlu etmiş oluyorsunuz, hem de ona özlemenizi gideriyorsunuz. Nasıl mı? Her 90 dakikada bir başınızın üzerinden geçiyor, işte orada diyorsunuz ve geçtiği anı da size bir iPad-iPhone uygulaması söylüyor.

Daha sonra mı ne oluyor, bu uzay aracı uzayda kalacak, yerin çevresi dolanacak ama belirli bir süre sonra yer atmosferine girerek sevdiğimiz kişi ikinci kez yanacak. Uygulama yazılımı onu da size elbet bildirecek. Fakat bir uzay aracının içinde sadece sizin sevdiğiniz kişi olmayacak, kızlı erkekli hepsi bir arada yanacak. Sevgilerimle...