Güzel bir fıkra vardır, bir yaşlı boğa ile genç boğa tepeden aşağıya bakıyormuş diye başlar, gerisi anlatılmaz. Ben bekledim, doğru dürüst bir haber bekledim ama herkes parçalandı dedi, öldü yok oldu dedi, ben yine bekledim, uzmanlar bu konuda neler diyor diye.

ISON parladı şaheser bir parlaklığa ulaştı enberi noktasına gelinceye dek. Fakat tam o noktada güneşin gazabına uğradı. İngilizcede kuyrukluyıldızlar, dişi (she) olarak algılanıyor. Güneş önce tüm kuyruğunu kendisine çekti, ondan sonra da saçını başını yoldu, tam bizim magandalar gibi. SDO gözlemevi onu göremedi bile, çünkü güneş onu o kadar soymuştu ki... Ama o her kadın gibi akıllıydı, oraya geldiğinde saatteki hızı 1.4 milyon km'e çıkmıştı, o hızla güneşin elinden kurtuldu.

Aynı türden yani güneşe yakın geçen kuyrukluyıldızlardan olan LoveJoy da benzer bir saldırıya uğramıştı, fakat sonradan parlaklaşmıştı. Şimdi birçok gökbilimci bu kadının yavaş yavaş giyindiğini, makyajını yaptığını ve şalını arkasına sarkıtarak yine tüm o güzelliğini bize göstereceğini umut ediyorlar. Biz gökbilimciler güzeli severiz.