Merkür gezegeninin çevresinde dolanan Messenger uydusu ilginç veriler göndermeye devam ediyor. Bu fotoğraf 20 Haziran 2012 tarihinde uydu üzerinde bulunan geniş alan kamerası kullanılarak üç ayrı filtrede (kırmızı, yeşil ve mavi) çekilen görüntülerden elde edilmiştir. Gezegenin güneşe bakan yüzeyinde çeşitli renkler ve onların farklı tonlarını görebiliyorsunuz. Güneşe en yakın gezegen olan Merkür'ün yüzeyinde bu kadar farklı renkleri görmeyi bilim insanları beklemiyordu.
Fotoğrafta görülen alan Merkür'de bulunan Moody ve Amaral kraterlerinin arasında yaklaşık 1200 km'lik bir alanı kapsamaktadır. Sol üst köşede görülen koyu mavi alan düşük yansıtmalı materyal (LRM, Low Reflectance Material) olarak bilinir. Bu minerale “ilmenit” adı verilmiş ve demir ile titanyumdan oluşuyor. Volkanik, çarpma ve erozyon sonucu ortaya çıkıyor.
Sağ üstte içinden parlak çizgilerin çıktığı krater de hemen göze çarpmaktadır. Bu parlak çizgiler çarpma sonucu dışarıya atılan materyalden oluşur. Bu yapı sadece genç, yani yakın zamanda oluşmuş kraterlerde görülür. Daha sonra güneş ışığı ile bu parlaklığını kaybeder. Bu parlak kraterin hemen altında yer alan küçük koyu renkli krater ise bu fotoğrafta en ilginç yapıyı oluşturuyor.