Geçenlerde sizlerle Sevgili Uğur İkizler'in fotoğrafını paylaşmıştım ve orada size bu grup yıldız için geniş bilgi vermiştim. Ülkemizdeki uzman gökbilim fotoğrafçıları içinde önemli bir yeri olan Sevgili Sedat Bilgebay'ın çektiği bu fotoğrafı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Nedense ben bu elbise askısını çok sevdim, bilirsiniz bazen nedensiz yere seversiniz ya benimki de o türden.

Sevgili Sedat, fotoğraf üzerinde her türlü değişikliği yapabileceğim konusunda bana izin verdi. Askıyı şöyle göze sokmak için yıldızları çizgiler ile birleştirdim, baktım ki fotoğrafa yazık oluyor hemen geri döndüm. Fotoğraf üzerine bir şeyler yapma konusunda da felaket derecede acemiyim zaten. Sadece fotoğrafı biraz kırptım. Bu fotoğraf sadece 3 tane 10 dakika poz verilerek çekilen görüntüler istiflenerek elde edildi.

Bu görüntünün diğer güzel yanı ise sağ üstte görülen Gerrardd kuyrukluyıldızının elbise askısına doğru geldiği andır. Aslında geçen sene Eylül ayında en parlak konumda olan Gerrardd, bu fotoğrafın çekildiği anda güneş sistemini terkediyordu. Bu kuyrukluyıldız ile ilgili geniş bilgiyi ve parlak anında çekilmiş bir görüntüsünü bulutsu.org'da bulabilirsiniz.
Lütfen gökbilim öğrenmek istiyorsanız bulutsu.org'u takip etmeyi unutmayın
http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=120228 — in Marmaris, Mugla.